3 æg piskes med
3 dl sukker (250 gr)Tilsæt 100 gr smeltet smør (mælkefri version: brug Fri-margarine fra Kvickly) og
75 gr revet marcipan (kan udelades)
Bland
1 tsk bagepulver og
120 gram mel (glutenfri version: 40 gr boghvedemel, 30 gr majsmel, 50 gr rismel) og rør det i dejen.
Fordel dejen i et smurt tærtefad.
Du kan drysse grundigt med kanel, hvis du synes.
3 pæne æbler skæres i tynde både og lægges på dejen i et pænt mønster. Hvis æblerne er små, kan du bruge flere. Jeg synes om, at æblerne ligger tæt i kagen, det gør den dejlig fugtig :-)
En lille håndfuld hasselnødder hakkes groft og drysses over, sammen med et par skefulde te-sukker.
Bages ved 180 grader i 25-30 minutter til kagen er gennembagt og pænt lysebrun.
Server gerne en klat creme fraiche, flødeskum eller begge dele til ;-)
Denne opskrift kan også bruges til en dejlig pærekage. Bare skift æblerne ud med pærer og kanel med kardemomme.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar