mandag den 10. august 2015

Æblekage med marcipan

3 æg piskes med
3 dl sukker

Tilsæt 100 gr smeltet smør (mælkefri version: brug Fri-margarine fra Kvickly) og
75 gr revet marcipan (kan udelades)

Bland
1 tsk bagepulver og
120 gram mel (glutenfri version: 40 gr boghvedemel, 30 gr majsmel, 50 gr rismel) og rør det i dejen.

Fordel dejen i et smurt tærtefad.

Du kan drysse grundigt med kanel, hvis du synes.

3 pæne æbler skæres i tynde både og lægges på dejen i et pænt mønster. Hvis æblerne er små, kan du bruge flere. Jeg synes om, at æblerne ligger tæt i kagen, det gør den dejlig fugtig :-)

En lille håndfuld hasselnødder hakkes groft og drysses over, sammen med et par skefulde te-sukker.














Bages ved 180 grader i 25-30 minutter til kagen er gennembagt og pænt lysebrun.


Server gerne en klat creme fraiche, flødeskum eller begge dele til ;-)











Denne opskrift kan også bruges til en dejlig pærekage. Bare skift æblerne ud med pærer og kanel med kardemomme.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar