søndag den 18. oktober 2015

Hummus


300 gr. kikærter sættes i blød i et døgn og koges møre.
For en blødere konsistens, se nederst i indlægget.

Hæld kogevandet fra, men GEM DET.



Kikærterne blendes med

saften af 1 citron
½ dl. olivenolie
2 spsk. tahini
2 spsk. hel spidskommen, gerne ristede
2 spsk. hele koriander, gerne ristede
1 fed hvidløg
salt
kogevand til konsistensen er rigtig

Start evt. med halvdelen af krydderierne og smag til, hvordan DU synes smagen skal være. Vi elsker den godt krydret ;-)


Hummus i madpakken er superlet og et kæmpe-hit. Gulerod og peber i stænger og blomkål i små buketter er fabelagtige til at skovle hummus op af madkassen, og det smager herligt.


Har man trang til yderligere krydderier, er det super at toppe med en skefuld dukkah

Hvis du ønsker din hummus meget blød og glat, kan du tilsætte 1 tsk natron til udblødningsvandet og 1 tsk natron til kogevandet. Kog kikærterne i 2 timer, så bliver konsistensen mærkbart anderledes.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar