tirsdag den 15. december 2015

Kokosfedtebrød med romglasur



Kokosfedtebrød

Ca. 60-80 stk

250 gr mel
250 gr smør
1/2 tsk hjortetaksalt
130 gr kokosmel
130 gr sukker



  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vej alting af og put det i en skål.
  3. Smuldr smørret med fingrene og ælt dejen sammen.
  4. Del dejen i 8 lige store dele og tryk dejen ud til 8 stænger i bagepladens længde. Der skal bruges 2 bageplader. Dejen vil gerne skille lidt, så man skal trykke let undervejs.
  5. Tryk stængerne flade.
  6. Bages ved 200 grader i ca. 8-10 minutter.
  7. Imens kagerne bager, laves glasur af 5 dl flormelis og 5 dråber rom (eller vand). Ja ok, det passer ikke helt, men der skal MEGET LIDT rom/vand i. Glasuren skal være tyk og "sej", så vær forsigtig med vandet.
  8. Når kagerne er lysebrune tages de ud af ovnen. 
  9. Fordel glasuren i en stribe midt på kagestængerne, mens kagerne endnu er varme.
  10. Skær stængerne over i snitter på skrå (de skal være ca. 2 cm. brede), mens de endnu er lune. 
  11. Lad kagerne køle helt af, inden de flyttes fra bagepapiret.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar