tirsdag den 15. december 2015

Kokosfedtebrød med romglasur



Kokosfedtebrød

Ca. 60-80 stk

250 gr mel *
250 gr smør eller Naturli' Smørbar BLOK
1/2 tsk hjortetaksalt
130 gr kokosmel
130 gr sukker

*Hvis du vil bage glutenfrit, Så kan hvedemel erstattes med 70 gr boghvedemel, 50 gr Majsmel, 100 gr rismel og 50 gr Maizena



  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vej alting af og put det i en skål.
  3. Smuldr smørret med fingrene og ælt dejen sammen.
  4. Del dejen i 8 lige store dele og tryk dejen ud til 8 stænger i bagepladens længde. Der skal bruges 2 bageplader. Dejen vil gerne skille lidt, så man skal trykke let undervejs.
  5. Tryk stængerne flade.
  6. Bages ved 200 grader i ca. 8-10 minutter.
  7. Imens kagerne bager, laves glasur af 5 dl flormelis og 5 dråber rom (eller vand). Ja ok, det passer ikke helt, men der skal MEGET LIDT rom/vand i. Glasuren skal være tyk og "sej", så vær forsigtig med vandet.
  8. Når kagerne er lysebrune tages de ud af ovnen. 
  9. Fordel glasuren i en stribe midt på kagestængerne, mens kagerne endnu er varme.
  10. Skær stængerne over i snitter på skrå (de skal være ca. 2 cm. brede), mens de endnu er lune. 
  11. Lad kagerne køle helt af, inden de flyttes fra bagepapiret.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar