1 l koldt vand
50 gr gær
40 gr honning
2 tsk salt
40 gr fiberHUSK (gul pakke)
140 gr majsmel
240 gr rismel, gerne fuldkorn
340 gr boghvedemel
2 dl græskarkerner
Opløs gæren i vandet. Hæld resten i og pisk grundigt til dejen er jævn.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWqUqjLkM1ibHV_lH6EOS2jauIW2-MsqHqq603ZuKTsdpUzJp0jOW4PF0P87T4sOM2xz64nDsgzCdkVWlor09rr7dsIlzX94Bez1Coy3Tz9Cu8wOwB4IXySi-v9G7ArVBS_TwQpWOceiLw/s320/2016-01-26+14.38.43-2.jpg)
Hæld rismel eller boghvedemel på bordet. Eller på bagepapir på bagepladen, så sparer du rengøringen af bordet ;-) Del dejen i to og form dem ca 10 x 40 cm. Det passer cirka, hvis du trækker dejen ud diagonalt på bagepladerne. Hold fingrene melede hele tiden, så dejen ikke klæber. Skær dejen over i stykker på skrå. Se billedet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3uzvHZsOuCmbuNzqe3q9zYf6K0L611jsfJjmGP97uveMbCpR6HWm5Yhau6uhK0LyFEVr7dneRVlB8STqRBTp8AzE4zWbuVkeg_HrqhuqnM7p0fE37jZqnHululnwylxHODg5NTD3mENuk/s320/2016-01-26+15.53.12-1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL-QLKhNqehcnRHguaPnDJI97AA4GIbQzQKK2jU6U0nwHh3pSlIT_J83NKpu7PkmQKkO_olEO7fdw0Ls36Dnsuhd4dzpOIoivbYmKwoCewnOX2QDsaMM_h4xVkPlAabm832JWdYT4aD2vt/s320/2016-01-26+15.58.39.jpg)
Fordel stykkerne på 2 bageplader og lad dem hæve 1-2 timer. Bag dem i 20 minutter ved 225 grader.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijfWZQ3XK4WZBDzjGuZnoueG9npTlldniqb2mFyhyb2F8X_OW7t-C81cGJkDpwY1NPw7iRXoGdjaK886KTrTpIp1JxyOkjc3F9p9EUAThsBZx01SmScRZO8GkrXFl_sW2Xk5FblR8J-CA_/s400/2016-01-26+16.27.11-2.jpg)
Hvis du nøjes med 15 gram gær, kan du fint langtidshæve stykkerne i køleskabet eller et andet svalt sted.
Jeg bruger også denne dej til pølsebrød, det fungerer fint ;-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiJ6MN8yVk0zR1uzyRp7I_i9GGMqQypyO09s34g_9U77pgV2-WKCfxpWtPFZKJ55jIV5d2lIMOzxDxwSh_60qcBuWGEIsw19-Smi-k-lUjOyCP4NEjJhx8QroWSDl_JuWzBnnGeJYbPZKC/s400/2016-01-26+16.26.54-2.jpg)
Ingen kommentarer :
Send en kommentar