16-20 stk
1 l koldt vand
50 gr gær
40 gr honning
2 tsk salt
40 gr fiberHUSK (gul pakke)
140 gr majsmel
240 gr rismel, gerne fuldkorn
340 gr boghvedemel
2 dl græskarkerner
Opløs gæren i vandet. Hæld resten i og pisk grundigt til dejen er jævn.
Hæld rismel eller boghvedemel på bordet. Eller på bagepapir på bagepladen, så sparer du rengøringen af bordet ;-) Del dejen i to og form dem ca 10 x 40 cm. Det passer cirka, hvis du trækker dejen ud diagonalt på bagepladerne. Hold fingrene melede hele tiden, så dejen ikke klæber. Skær dejen over i stykker på skrå. Se billedet.
Fordel stykkerne på 2 bageplader og lad dem hæve 1-2 timer. Bag dem i 20 minutter ved 225 grader.
Hvis du nøjes med 15 gram gær, kan du fint langtidshæve stykkerne i køleskabet eller et andet svalt sted.
Jeg bruger også denne dej til pølsebrød, det fungerer fint ;-)
lørdag den 30. januar 2016
Abonner på:
Kommentarer til indlægget
(
Atom
)
Ingen kommentarer :
Send en kommentar