fredag den 5. februar 2016

Trav-kagen


Trav-kagen bliver naturligvis spist med fingrene på væddeløbsbanen, men kig længere nede, hvis du vil pynte på anretningen.



Kagen er helt sprød og marengs-agtig på toppen, men blød og brownie-agtig inden i.

2 æg piskes med
3 dl sukker

Resten blandes i og piskes godt sammen:

100 gr smør/mælkefri margarine, smeltet
1½ dl mel ( hvis du bager glutenfrit, så kan du bruge 30 gram boghvedemel, 20 gram majsmel, 40 gram fuldkornsrismel og 3 gram fiberHUSK (gul pakke))
4 spsk kakao
1½ tsk vaniljesukker
1 knsp salt
evt 100 gr hasselnødder, grofthakkede



Hæld dejen i en form på 20-22 cm. Bages 15-20 min ved 180 grader. Måske skal den bages lidt længere. Hold øje og prøv med en træpind, om den er færdig. Den skal være en anelse klistret, men dejen må ikke være rå!


Herunder har vi anrettet med frugt. Server evt. flødeskum til eller lav en cashewfløde af cashewnødder, der har ligget i blød i køleskabet natten over. Blend med lidt frisk vand til det er glat og cremet og smag til med honning og vaniljesukker.







Og så kommer der lige nogle stemningsbilleder med ponytravere fra Jydsk Væddeløbsbane, hvor kagen hører til.








Ingen kommentarer :

Send en kommentar