tirsdag den 15. marts 2016

Chokoladekage med rødbeder

 

5 æg og
250 gr sukker piskes luftigt og skummende.
2 dl vindruekerneolie eller lignende olie uden smag, hældes i i en tynd stråle under piskning.

Bland alt det tørre:
100 gr kakaopulver
200 gr hvedemel (Hvis du bager glutenfrit, så brug 65 gr boghvedemel, 50 gr majsmel, 85 gr rismel                               og 6 gr fiberHUSK (gul pakke))
Korn af 1 stang vanilje eller 2 tsk vaniljesukker
1 tsk ingefær
1 knivspids salt
2 tsk bagepulver

Pisk de tørre ingredienser i æggemassen og rør

200 gr rå revet eller fint-hakket rødbede i sammen med
100 gr grofthakket chokolade (75 % kakaoindhold og evt mælkefri/laktosefri)

 

Smør en brødform der kan rumme 1 liter med smør/mælkefri margarine eller kokosolie og bag kagen i ovnen i 1 time ved 175 grader og varmluft.
Sæt kagen nederst i ovnen og hold øje med den, den skal måske have et stykke folie over i de sidste 20 minutter...




Når kagen er HELT kold, kan du lave en glasur af flormelis og (rød) frugtfarve (og måske et par dråber vand) og hælde på.



Ingen kommentarer :

Send en kommentar