5 æg og
250 gr sukker piskes luftigt og skummende.
2 dl vindruekerneolie eller lignende olie uden smag, hældes i i en tynd stråle under piskning.
Bland alt det tørre:
100 gr kakaopulver
200 gr hvedemel (Hvis du bager glutenfrit, så brug 65 gr boghvedemel, 50 gr majsmel, 85 gr rismel og 6 gr fiberHUSK (gul pakke))
Korn af 1 stang vanilje eller 2 tsk vaniljesukker
1 tsk ingefær
1 knivspids salt
2 tsk bagepulver
Pisk de tørre ingredienser i æggemassen og rør
200 gr rå revet eller fint-hakket rødbede i sammen med
100 gr grofthakket chokolade (75 % kakaoindhold og evt mælkefri/laktosefri)

Smør en brødform der kan rumme 1 liter med smør/mælkefri margarine eller kokosolie og bag kagen i ovnen i 1 time ved 175 grader og varmluft.
Sæt kagen nederst i ovnen og hold øje med den, den skal måske have et stykke folie over i de sidste 20 minutter...

Når kagen er HELT kold, kan du lave en glasur af flormelis og (rød) frugtfarve (og måske et par dråber vand) og hælde på.





Kommentarer
Send en kommentar