5 æg og
250 gr sukker piskes luftigt og skummende.
2 dl vindruekerneolie eller lignende olie uden smag, hældes i i en tynd stråle under piskning.
Bland alt det tørre:
100 gr kakaopulver
200 gr hvedemel (Hvis du bager glutenfrit, så brug 65 gr boghvedemel, 50 gr majsmel, 85 gr rismel og 6 gr fiberHUSK (gul pakke))
Korn af 1 stang vanilje eller 2 tsk vaniljesukker
1 tsk ingefær
1 knivspids salt
2 tsk bagepulver
Pisk de tørre ingredienser i æggemassen og rør
200 gr rå revet eller fint-hakket rødbede i sammen med
100 gr grofthakket chokolade (75 % kakaoindhold og evt mælkefri/laktosefri)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHBUKDOnXLoqehOIqP24Csxj6cDj2TWxPoucZvi-GPf9F3PLFgJQ1hcJ1_wzP3-F5tl8CZjr75lYfew3npjz3_NV5uBvFHYE7RwEhzVruShvfAjbpS4eRYK3ElhsseVYQs9eMnKVYcn8B-/s320/2015-12-10+17.11.36.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimPzolxwz-QyK2qKPyrfsq_MClkAe1lGlYovIIzrk7p0nxGL6UmgryfA73BqmBCboCk7g-mldJG0u0E9E6j9ouBljFRkoXLZLhNZId74zLxIReYSnmKDgll2a4EcpIvyOIiLwch6FJ2PwQ/s320/2015-12-10+17.38.16.jpg)
Smør en brødform der kan rumme 1 liter med smør/mælkefri margarine eller kokosolie og bag kagen i ovnen i 1 time ved 175 grader og varmluft.
Sæt kagen nederst i ovnen og hold øje med den, den skal måske have et stykke folie over i de sidste 20 minutter...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQMAvN9kM7hnwm02ig-DZyNh1tR18zwnNTbkJuUf1iaLZJ678FXX-GPbopqVGgsdepFIQDKhri_SilTioHh7R-WQNPWC880Tc7sVop-WImkvggWa0AL-vCfCCDKJX4kutofyTKsahBfCf4/s320/2015-12-10+20.51.54.jpg)
Når kagen er HELT kold, kan du lave en glasur af flormelis og (rød) frugtfarve (og måske et par dråber vand) og hælde på.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar