Rengøring af hyben kan gøres på flere måder.
Vil man have stykker af hyben i sin marmelade, må man tage den omstændige metode at skære stilk og blomst af og halvere dem. Derefter kan man med en te-ske eller tommelfingeren "skrabe" kernerne ud.
Hvis man laver noget, der ender med at skulle sies (saft/suppe), kan man med fordel lade kernerne blive i under kogning. Så ender kernerne i sigten.
Hvis ikke man har brug for stykker af hyben i det færdige resultat, så vask dem, skær blomsten og stilken af og riv dem på det grove rivejern i foodprocessoren
og hæld hele herligheden i en stor skål med vand. Og rør rundt.
Så samler kernerne sig foroven og frugtkødet synker til bunds. Dermed er kernerne lige til at skrabe af vandoverfladen med en hånd eller en grydeske.
Det sidste kan let hældes igennem en sigte for at fange frugtkødet.
Sænk evt. sigten ned i vand og rør lidt rundt i det, for at fange evt. kerner, der er sluppet med.
Som du kan se, skiller det pænt og letter rensningen :-)
Så er de revne hyben klar til at komme i fryseren i en pose og kan tages op, når trangen til sol og sommer melder sig.
og hæld hele herligheden i en stor skål med vand. Og rør rundt.
Så samler kernerne sig foroven og frugtkødet synker til bunds. Dermed er kernerne lige til at skrabe af vandoverfladen med en hånd eller en grydeske.
Det sidste kan let hældes igennem en sigte for at fange frugtkødet.
Sænk evt. sigten ned i vand og rør lidt rundt i det, for at fange evt. kerner, der er sluppet med.
Som du kan se, skiller det pænt og letter rensningen :-)
Så er de revne hyben klar til at komme i fryseren i en pose og kan tages op, når trangen til sol og sommer melder sig.
God fornøjelse med hyben-hyggen ;-)
Hyben kan bruges til marmelade, suppe, saft og salat med hyben og gedeost.
Hyben kan bruges til marmelade, suppe, saft og salat med hyben og gedeost.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar