De er SÅ smukke, når de blomstrer - paradisæbletræerne. Træet, der stod med sorte grene mod den blå vinterhimmel, bliver til den blødeste pude af hvide, duftende blomster om foråret og hen på sommeren står træet
Plukkes de lige inden de er rigtig modne, så er der så meget pektin i, at de stivner til gele uden videre tilsætning. Bliver æblerne helt modne, må de have lidt hjælp af Melatin - læs vejledningen på posen.
Vask og kog paradisæblerne op i vand. Si saften fra og hæld sukker i saften. Der skal bruges ca 1 kg sukker og ½ tsk atamon pr liter saft. Kog saften op til den falder i tunge dråber fra skeen.
Skum geleen og hæld den på skoldede glas.
Skal geleen have et tvist - og det klæder den - så kog lidt rosmarin med sammen med sukkeret. Det smager forrygende ;-)
Læg evt en ny kvist rosmarin i glasset, så man tydeligt kan se, at det er et glas med krydderi.
Nyd geleen på et stykke ristet brød eller pynt med fine klatter på æblegrøden.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar