lørdag den 17. marts 2018

Glutenfri rabarberkage



Denne kage er vidunderlig "snasket" på godt og ondt. Den er svær at skære pæne stykker af (især, når den er lun), men fyldet gør den så lækker, at det bærer man nemt over med.

Rabarberkompot

Kog kompot af
600 gr rabarber i små stykker,
200 gr sukker og
1 stang vanilje (skrab kornene ud og kom både korn og vaniljestangen i). Køl kompotten lidt af.

"Smuldredej"

200 gr mandler hakkes fint eller groft efter eget ønske og smuldres sammen med
200 gr sukker og
200 gr smør/margarine
Sæt det til side.

Sandkage

Korn af 1 stang vanilje røres blødt med
200 gr smør/margarine og
200 gr sukker.
Rør 4 æg i. Bland
64 gr boghvedemel, 50 gr majsmel og 86 gr rismel med
2 spsk bagepulver og rør det i.

Så er du klar til at lægge kagen sammen ;-)

For en bradepande (ca 30 x 40 cm) med bagepapir. Hæld sandkagedejen i og bred den ud i formen.



Fordel rabarberkompotten over sandkagedejen og smuld smuldredejen ovenpå.



Det bliver IKKE jævnt, men kommer til at ligne "klatter".



Sæt kagen i en 180 grader varm ovn ved varmluft i ca 45 minutter. Sæt minut-uret til at ringe efter 20 minutter og tjek om der skal folie over. Kagen kan let blive brændt, hvis rabarberkompotten blottes, når den hæver.



Prøv om du kan lade kagen køle lidt af, inden du smager på herlighederne.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar