Mørdejsbund
50 gr rismel50 gr majsmel
50 gr boghvedemel
75 gr Naturli' Smørbar Blok
50 gr flormelis
1 æg
Saml mørdejen hurtigt og læg den på køl i en lille time. Læg et stykke bagepapir over bunden til en stor springform. Sæt ringen ovenpå papiret og saml formen, Smør den grundigt på siderne og tryk dejen ud i bunden og 2 cm op ad kanten. Forbag i 10 minutter ved 200 grader.
Mazarinmasse
200 gr marcipan, evt revet200 gr sukker
120 gr Naturlig Smørbar Blok
4 æg
50 gr rismel
Marcipan og sukker piskes blødt med Smørbar. Æggene tilsættes et ad gangen. Melet røres i til sidst. Hæld mazarinmassen på bunden, og bag kagen i 30 minutter ved 150 grader, til den er bagt og gylden.
Nøddetopping
100 gr hasselnødder100 gr Naturli' Smørbar Blok
75 gr sukker
1 spsk honning
Hak hasselnødderne groft. Kog alle ingredienserne op i en gryde, til det bliver til karamel. Hæld straks karamelmassen over den bagte kage. Karamelmassen skal dække midten af kagen og ud til ca. 2 cm fra kanten. Giv kagen yderligere 5 minutter i ovnen.
Når kagen er kølet af, sættes den i køleskabet til næste dag, så den er helt kold og har sat sig.
Chokoladekant
50 - 75 gr mørk chokoladeTag kagen ud af køleskabet. Tag kanten af formen og lad kagen stå på bagepapiret, mens den pyntes med chokolade. Chokoladen smeltes i mikro-ovn eller over vandbad og fordeles rundt langs kanten. Lad det gerne løbe ned ad siderne. Sæt kagen på køl til chokoladen er stivnet.
Servering
Tag kagen ud af køleskabet i god tid, før den skal serveres, da den skal nå stuetemperatur. Så er kagen klar til at blive spist i små himmerigsmundfulde :-)Skær den gerne i stykker med en skarp kniv, så bliver snittet lidt pænere end på disse billeder ;-)
Ingen kommentarer :
Send en kommentar