lørdag den 2. marts 2019

Mazarinkage med nøddetopping


Mørdejsbund

50 gr rismel
50 gr majsmel
50 gr boghvedemel
75 gr Naturli' Smørbar Blok
50 gr flormelis
1 æg

Saml mørdejen hurtigt og læg den på køl i en lille time. Læg et stykke bagepapir over bunden til en stor springform. Sæt ringen ovenpå papiret og saml formen, Smør den grundigt på siderne og tryk dejen ud i bunden og 2 cm op ad kanten. Forbag i 10 minutter ved 200 grader.

Mazarinmasse

200 gr marcipan, evt revet
200 gr sukker
120 gr Naturlig Smørbar Blok
4 æg
50 gr rismel

Marcipan og sukker piskes blødt med Smørbar. Æggene tilsættes et ad gangen. Melet røres i til sidst. Hæld mazarinmassen på bunden, og bag kagen i 30 minutter ved 150 grader, til den er bagt og gylden.

Nøddetopping

100 gr hasselnødder
100 gr Naturli' Smørbar Blok
75 gr sukker
1 spsk honning

Hak hasselnødderne groft. Kog alle ingredienserne op i en gryde, til det bliver til karamel. Hæld straks karamelmassen over den bagte kage. Karamelmassen skal dække midten af kagen og ud til ca. 2 cm fra kanten. Giv kagen yderligere 5 minutter i ovnen.

Når kagen er kølet af, sættes den i køleskabet til næste dag, så den er helt kold og har sat sig.



Chokoladekant

50 - 75 gr mørk chokolade

Tag kagen ud af køleskabet. Tag kanten af formen og lad kagen stå på bagepapiret, mens den pyntes med chokolade. Chokoladen smeltes i mikro-ovn eller over vandbad og fordeles rundt langs kanten. Lad det gerne løbe ned ad siderne. Sæt kagen på køl til chokoladen er stivnet.

Servering

Tag kagen ud af køleskabet i god tid, før den skal serveres, da den skal nå stuetemperatur. Så er kagen klar til at blive spist i små himmerigsmundfulde :-)



Skær den gerne i stykker med en skarp kniv, så bliver snittet lidt pænere end på disse billeder ;-)

Ingen kommentarer :

Send en kommentar