tirsdag den 31. juli 2012

Til alle der færdes i trafikken


Vaniljesukker

På billedet her er vaniljestængerne siet fra og et nyt
glas sukker er på plads i køkkenskabet.
Jeg har altid et glas sukker stående i køkkenskabet, og hver gang jeg har brugt kornene fra en vaniljestang, skærer jeg stangen over og putter den i sukkeret.

Vaniljestænger, der er kogt med i fx æblegrød, kan også bruges. Skyl den blot inden den puttes i glasset med sukker - der er stadig masser af smag i!

Når man skal bruge af vaniljesukkeret kan man fiske sukkeret op udenom stængerne.

Hæklede flaconer

Det lyder enormt gammeldags, men jeg er utrolig glad for de flaconer, jeg hæklede som teenager. Det var hensigten at bruge dem som mellemlægsservietter, men de har mest været brugt under urtepotter for at skåne vindueskarmen. Nu er de ved at være lidt slidte, så et par nye er "kørt af hæklenålen".


Opskriften lyder:

1. stm på hver omgang = 2 lm
Hver omg sluttes af med 1 km

1. runde Lav en magic loop (se evt. kortlink.dk/youtube/b9z9) med 12 stm (=12m)
2. runde Hækl 2 stm i hver m (= 24m)
3. runde Hækl 2 stm i hver anden m og 1 stm i de øvrige (=36m)
4. runde Hækl 2 stm i hver tredje og 1 stm i de øvrige (=48m)
5. runde Hækl 8 stm, 3 lm ialt 8 gange
6. runde Hækl 6 stm 5 lm 1 fm omi buen 5 lm ialt 8 gange
7. runde Hækl 4 stm 5 lm 1 fm om 1. bue 5lm 1 fm om 2. bue 5 lm
8. runde Hækl 2 stm 5 lm om 1. bue 5lm 1 fm om 2. bue 5 lm 1 fm om 3. bue 5 lm

9. runde starter med 3 km op ad buen, derefter 5 lm og 1 fm om hver bue indtil omgangen er komplet.


Sommerfrisk lemonade

4 usprøjtede citroner
175 gr sukker

Vask citronerne og pres dem.
Jeg skærer skallerne i stykker, da det så er nemmere at presse væden ud af dem, når skallerne senere skal sies fra lemonaden.




Kom saft og skaller i en gryde med sukkeret og hæld 1 l kogende vand over. Tænd for kogepladen og rør til sukkeret er smeltet. Læg låg på, sæt gryden på køl og lad det trække til dagen efter.

Lemonaden sies fra skallerne. 

Fortynd lemonaden med vand, hvidvin eller danskvand. 

Is-te

1 l kogende vand hældes over
     5-6 Pickwick Orange te-breve
     (Eller prøv lemon!)
     saft af 1 appelsin og 1 citron/lime
     2-3 spsk sukker

Køles ned og trækker i køleskabet til næste dag.

Server i høje glas med appelsinskiver og isterninger.