lørdag den 31. august 2024

Granola























80 gr tørrede dadler
1½ dl kogende vand
2 spsk kokosolie/rapsolie
2 dl havregryn
1 dl boghvedeflager
1 dl boghvedegryn
1 dl hasselnødder
1 dl mandler
1 dl cashewnødder eller pekannødder
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2 tsk kardemomme
3 tsk kanel
en anelse salt
2 tsk vaniljesukker eller ½ tsk vaniljepulver

evt 1 dl kokosmel

Rosiner/tranebær, som først tilsættes efter tørring og nedkøling.



Mandler og nødder kan hakkes mere eller mindre fint, alt efter ønske. Jeg hakker hasselnødder og mandler groft og lader pekan- og cashewnødderne være hele. Læg dadlerne kortvarigt i blød i kogende vand, og blend dem derefter til en blød creme. Alle ingredienser pånær rosiner/tranebær hældes i, og blandes godt, til massen er ensartet. Hæld det ud på en bageplade, og tør det i ovnen ved 125 grader. Vend det med jævne mellemrum, til alt er sprødt og tørt.

Når granolaen er færdig, køles den helt ned, inden rosiner/tranebær tilsættes. Opbevar på lukkede glas.