lørdag den 20. september 2025

Høstkage

 En dejlig kage med masser af gode ting i :-)

150 gr blødt smør eller Naturli Smørbar
200 gr sukker
3 æg
1 revet æble 
300 gr squash 
65 gr boghvedemel
50 gr majsmel
86 gr rismel
6 gr Fiber HUSK
1 nip salt
1 tsk bagepulver
1 tsk ingefær (kan udelades) 
100 gr hakkede hasselnødder
100 gr revet marcipan
En god håndfuld brombær 

Smøret piskes hvidt med sukkeret. Æggene røres i, et ad gangen. Æble og squash rives og presses lidt i en sigte, så det værste væde løber fra, og røres derefter i dejen. Mel, HUSK, salt, bagepulver og ingefær vejes af og blandes i dejen sammen med hasselnødder og marcipan. Fordel halvdelen af dejen i en brødform, foret med bagepapir, fordel brombær over dejen og hæld resten af dejen over.

Kagen bages 1 time ved 180 grader. Køl kagen af, inden den skæres i skiver og serveres til en god kop the eller kaffe.



lørdag den 13. september 2025

Sød chilisauce med hyben

Til et lille patentglas skal bruges:

400 gr hyben
8 chilier
400 gr sukker
8 spsk æbleeddike
salt
4 dl vand

Se hvordan man smartest ordner hyben her.

Jeg fjerner kernerne fra chilierne og skærer dem i små stykker.
Alle ingredienserne koges op. Lad det simre til alt er mørt, og saucen er kogt ind og tyknet, sådan lidt sirupsagtigt. 
Det bliver noget stivere, når det kommer på køl, så hvis du vil have det flydende, som en købe-sauce, så skal du stoppe, før det er helt så tykt, eller der skal vand i til sidst til rette konsistens. På den anden side skal du ikke stoppe kogningen, før saucen bliver sirupsagtig, og hybenstykkerne ikke længere synker til bunds.