lørdag den 20. december 2014

fredag den 19. december 2014

Lemon Curd

Saft og skal af 4 citroner
250 gram sukker
4 hele pasteuriserede æg
80 gram smør eller Naturli Smørbar Blok

Riv citronskallen fint og pres citronerne. Alle ingredienser kommes i en ildfast skål, som sættes over vandbad. Der røres i blandingen mens smørret smelter og indtil det hele tykner. 



Temperaturen må ikke komme over 70 grader, for så bliver lemoncurden grynet. 
Min skål dækker hele gryden. Jeg hælder vand i gryden og starter på fuld styrke 12. Når vandet koger skruer jeg ned på 5 og når temperaturen når 70 grader på mit sukkertemometer skruer jeg ned på 4. Hav tålmodighed, det kan tage tid, men en god konsistens er værd at vente på :-)

Sæt evt en lille klat på en underkop og kom den i køleskabet et par minutter, så fornemmer man hurtigt hvor tykt det er blevet.


torsdag den 18. december 2014

Glutenfri brunkager



½ dl vand
1½ tsk potaske
250 gram smør/mælkefri margarine f eks Vegan Blok
200 gram sirup
200 gram sukker
200 gram kartoffelmel
325 gram majsmel
150 gram let-hakkede mandler
1 pose brunkagekrydderi (eller endnu bedre 1 tsk kanel, 1 tsk ingefær, ½ tsk nelliker og reven skal af 1 øko-citron)

Potasken opløses i vandet. Smør, sirup og sukker varmes i en gryde til kogepunktet. Den opløste potaske røres i og massen stilles til afkøling. Når massen er lunken blandes de øvrige ingredienser i, og dejen røres grundigt sammen. Lad den stå, indtil den er kold nok til at den kan holde faconen. 
Dejen trilles i stænger - det kan med fordel gøres i bagepapir. Vær opmærksom på, at kagerne flyder lidt ud, så rullerne skal ikke være for tykke. Stængerne stilles koldt et døgns tid eller flere.

Dejen skæres i tynde skiver og bages 6-10 min. ved 170 grader (varmluft). Pas på at kagerne ikke bliver for brune.






onsdag den 17. december 2014

Æblebåde med krydderi

Del et godt æble i både og drys med krydderier.



Her har jeg leget med følgende krydderier:

Lakridspulver er lidt stærkt, men mange elsker det. Drys forsigtigt :-)

Kardemomme

Kanel kan man næsten ikke få nok af ;-)

Vaniljepulver (ikke at forveksle med vaniljesukker)

Start forsigtigt og smag dig frem. Krydderierne er dejlige på Pink Lady, Kanzi, men også på Cox Orange.


fredag den 12. december 2014

Tynd krans med lys

En stor krans af elefanttråd danner basis for denne grønne krans. Uden på den bindes korte stykker af gran eller andre grønne grene. Det pæneste er, hvis man kun bruger den yderste del af hver gren. Jeg binder med en almindelig ståltråd.

Kransen er hængt op i 4 stykker ståltråd, som øverst er snoet sammen og bundet i en løkke, der kan bruges til ophæng. Det er juletræslys i klem-stager og gammelt-udseende "kugler", der er hængt på.