lørdag den 24. februar 2018

Blomsterdekoration til et festligt bord

Tre forskellige vaser, 
tre forskellige bånd der matcher, 
tre forskellige slags fyld i vasen (sand, små sten og store sten)
Store flotte roser og en mindre i øjefaldende, men fyldig gren.

Vaserne står i klynger af tre.









Dekorationerne blev sat op aftenen før festen og holdt sig i dagevis :-)

lørdag den 17. februar 2018

Penge-engle

Skal du give en penge-gave, kan du friske den lidt op. Her får du en ide. 


Billederne taler vist rimelig godt for sig selv. 
Jeg har brugt et stearinlys i et glas til at stille englene i. 


Hvis du vil lave sommerfuglen, så prøv Youtube og søg på "Schmetterling Geldschein falten".


Englene er lavet af almindelig ståltråd. Jeg fandt en lidt tykkere ståltråd til at sætte dem fast i lyset med. Det er perler som fødder. 


Den ene engel holder et hjerte med en hilsen til modtageren.


Cellofan-indpakning og en passende sløjfe udgør indpakningen.



lørdag den 20. januar 2018

Our lives begin to end


Our lives begin to end the day we become silent about things that matter.

                                                             Martin Luther King, Jr

lørdag den 13. januar 2018

Hindbær-islagkage

Der skal bruges:

To nøddebunde.
En god is. Jeg synes godt om Hindbær-sorbeten fra Hansen Flødeis.
En plade god mørk chokolade.
Et glas hindbærmarmelade (Marmeladen må ikke være for tynd.)

Den springform, der bruges til at bage bundene i kan man med fordel have forberedt hindbærisen i inden. Læg film ned i bundet og fordel isen jævnt i formen. Træk film-kanterne ind over isen og sæt den i fryseren. Når isen igen er helt frossen, kan formen tages af og isen lægges tilbage i fryseren.



Når bundene er kølet af, lægges den ene på serveringsfadet, smøres med marmelade og isen lægges ovenpå. Smelt chokoladen og lad den køle ned, så den stadig er smørbar, men ikke løber. Bred smeltet chokolade over isen inden den anden bund lægges ovenpå. 


Hele festligheden dækkes med sigtet flormelis og pyntes eventuelt med friske hindbær. 
Så er den klar til severing.



lørdag den 6. januar 2018

En hurtig salat med æg og rejer



Det er så simpelt;-)

Masser af iceberg, et kogt æg og en håndfuld rejer. Dressing af citron, salt og olivenolie. Drys gerne ægget med rød dukkah.