lørdag den 9. marts 2019

Roses are red


Find det dejlige mønster på Sofia Kammerborns side på Ravelry.com. Men pas på, hun har lavet rigtig mange fine mønstre, så man bliver meget let fristet...!




















Roses are red er strikket i Rauma Finull pt2 på pind 2 og det giver et ret tæt materiale. Pasformen er også temmelig tæt og det passer mig fint. Vanterne er sjove at strikke, især den første del med ombukket, hulkanten, de lettiske fletninger og roserne. Der er hele tiden gang i noget :-)



Får du lyst til at lave de Maritime glas så ligger vejledningen klar ;-)


Jeg har fulgt mønstret lige indtil der skulle lukkes af. Jeg har lavet en mere flad aflukning. Næste gang tror jeg også det bliver en almindelig tommelfingerkile, men det får vi se :-)


Nu glæder jeg mig bare til at få mine vanter i brug.


lørdag den 2. marts 2019

Mazarinkage med nøddetopping


Mørdejsbund

50 gr rismel
50 gr majsmel
50 gr boghvedemel
75 gr Naturli' Smørbar Blok
50 gr flormelis
1 æg

Saml mørdejen hurtigt og læg den på køl i en lille time. Læg et stykke bagepapir over bunden til en stor springform. Sæt ringen ovenpå papiret og saml formen, Smør den grundigt på siderne og tryk dejen ud i bunden og 2 cm op ad kanten. Forbag i 10 minutter ved 200 grader.

Mazarinmasse

200 gr marcipan, evt revet
200 gr sukker
120 gr Naturlig Smørbar Blok
4 æg
50 gr rismel

Marcipan og sukker piskes blødt med Smørbar. Æggene tilsættes et ad gangen. Melet røres i til sidst. Hæld mazarinmassen på bunden, og bag kagen i 30 minutter ved 150 grader, til den er bagt og gylden.

Nøddetopping

100 gr hasselnødder
100 gr Naturli' Smørbar Blok
75 gr sukker
1 spsk honning

Hak hasselnødderne groft. Kog alle ingredienserne op i en gryde, til det bliver til karamel. Hæld straks karamelmassen over den bagte kage. Karamelmassen skal dække midten af kagen og ud til ca. 2 cm fra kanten. Giv kagen yderligere 5 minutter i ovnen.

Når kagen er kølet af, sættes den i køleskabet til næste dag, så den er helt kold og har sat sig.



Chokoladekant

50 - 75 gr mørk chokolade

Tag kagen ud af køleskabet. Tag kanten af formen og lad kagen stå på bagepapiret, mens den pyntes med chokolade. Chokoladen smeltes i mikro-ovn eller over vandbad og fordeles rundt langs kanten. Lad det gerne løbe ned ad siderne. Sæt kagen på køl til chokoladen er stivnet.

Servering

Tag kagen ud af køleskabet i god tid, før den skal serveres, da den skal nå stuetemperatur. Så er kagen klar til at blive spist i små himmerigsmundfulde :-)



Skær den gerne i stykker med en skarp kniv, så bliver snittet lidt pænere end på disse billeder ;-)

lørdag den 23. februar 2019

Lange petroleumsfarvede sokker


Sokkerne her er strikket i Drops Fabel. 
Det er en virkelig lækker farve, som jeg glæder mig meget til at få i brug.


Jeg er dog en smule skuffet over forskellen på de to nøgler garn jeg har strikket af.
Når det ikke er håndfarvet garn og begge nøgler har samme indfarvning, havde jeg ventet en mere ensartet farve-fordeling.


lørdag den 16. februar 2019

Hæklede vanter med bobler

Hæklede vanter med Svarta Fårets Ullgarn - 2 trådar og en hæklenål nummer 4.

Vanten er hæklet fra fingerspidserne og ned. Jeg starter med en magic loop og tager ud til 36 m rundt om hånden. Tommelfingeren er hæklet for sig. Den er hæklet med 12 masker og sat på undervejs. Derefter er kilen lavet ved at tage ind.

Nederst har jeg lavet boblemønster i hver anden maske på hver anden runde på den nederste del.

Vanten sidder til uden at stramme.


De grå vanter var mit første forsøg. Der lavede jeg 4 omgange med nogle meget små bobler forneden. Jeg synes det harmonerer bedre med 5 omgang og lidt større bobler, som på de brune vanter




lørdag den 9. februar 2019

Glutenfri banankage uden mælkeprodukter



225 gr Naturli' Smørbar
400 gr sukker
4 æg
5 godt modne bananer (ca 500 gram banan uden skræl)
50 gr hakkede hasselnødder
50 gr glutenfri havregryn
1,25 dl vand
1 spsk citronsaft
1 nip salt
2 tsk natron
2 tsk vaniljesukker
120 gr boghvedemel
100 gr majsmel
150 gr groft rismel

200 gr chokolade til toppen

Pisk sukker og smørbar blød.
Pisk æggene i - et ad gangen.
Mos bananerne med en gaffel og pisk dem i.
Pisk resten af ingredienserne i og hæld det hele i en form beklædt med bagepapir. En bradepande 30 x 42 cm passer fint.

Bages på midterste rille i ca 35 min ved 200 grader. Når kagen er færdigbagt brækkes chokoladen  i stykker og lægges på. Når den er helt smeltet kan den fordeles med en kniv. Lad kagen stå til chokoladen er stivnet igen (evt med et lille smut på køl).