tirsdag den 31. december 2019

Nytårsdekoration



Min adventsdekoration er delvist brændt ned. Der er suppleret med nye lys og  dem, som havde lavet en total nedsmeltning er fjernet.  Der er kommet et par hyancinter - også i sylteglas - i stedet for de 2 nedbrændte lys og nu er adventsdekoartionen omdøbt til nytårsdekoration. I aften får den måske en knallert eller lidt serpentiner og så kører den indtil ferien er slut ;-)


 

lørdag den 7. december 2019

Julegave-indpaknings-inspiration

Enkelt brunt indpakningspapir, en kageserviet foldet til et kræmmerhus fyldt med grønt. En to-farvet snor og et til-og-fra-mærke. Sølvhjerterne er lavet af pap og papkasse klippet ud i hjertefacon og pakket ind i sølvfolie. Brug gerne begge sider af sølvfolien for både at få matte og blanke hjerter.


Hvis du synes om opskriften/indlægget, er du velkommen til at abonnere på nyhedsmails.
Læg også hjertens gerne en kommentar.

lørdag den 30. november 2019

Appelsinsmoothie


































Til 4 smoothies bruger vi

1 lille håndfuld mandler, evt iblødsat i vand natten over
Saft af 3-4 appelsiner
4-5 frosne bananer

Hakket chokolade til topping


Blend mandlerne så fint som muligt. Hæld appelsinsaften i. Knæk de frosne bananer i mindre stykker (eller frys dem i mindre stykker). Kom bananerne i lidt efter lidt og blend hurtigt til en ensartig konsistens. Hæld i glas og drys med hakket chokolade og måske cocoanibs :-)



NYD !


Vi spiser rigtig tit smoothie til morgenmad. Det er supernemt og smager godt. Vores rutine er, at hente en pose bær ind, når vi laver aftensmad. Bærene skal en tur i mikroovnen, så de har kogt og risikoen for bakterier er væk. Så skal de på køl og her kan man samtidig sætte mandler i blød. Om morgenen er det simpelt, at blende mandlerne, tilføje bær og derpå frosne bananer og vupti - morgenmaden er klar. Der er flere valgmuligheder for topping, så der er noget for enhver smag. Er du blevet nysgerrig, så søg på Smoothie i søgefeltet ;-)

Hvis du synes om opskriften/ideen/indlægget, er du velkommen til at abonnere på nyhedsmails. Se øverst til højre: MAIL-ABONNEMENT.
Læg også hjertens gerne en kommentar.

lørdag den 23. november 2019

Rudolf- og Rudolfine-sokker



Rudolf- og Rudolfine-sokkerne er min egen variation af Kattesokker.



































Strikker jeg et andet par, vil jeg nok lade gevirerne stå mere lodret, så man kan se hele "dyret" på én gang ;-)





De røde næser er klippet ud af filt og syet på med små sting.


Hvis du synes om opskriften/indlægget, er du velkommen til at abonnere på nyhedsmails.
Læg også hjertens gerne en kommentar.

lørdag den 16. november 2019

Mexi-salat med hjertevafler



1 ds røde og 1 ds sorte bønner (husk at skylle dem)
1-2  grillede/stegte majs (gerne på kolbe) eller 2-4 dl fra frost eller dåse
1 agurk uden skal og kerner, skåret i halvmåner
6-10 tomat uden kerner, i små tern
1 bundt forårsløg eller et pænt stort rødløg, skåret fint
2-3 rød og gul peberfrugt, i tern
Evt frisk koriander eller persille
1-2 lime (limesaft og -skal)
1-2 chili, skåret fint
Salt
4 tsk spidskommen knust i en morter

og en avocado-splash af 3-4 avocado (most eller blended med salt og evt lime eller citron).

Evt limebåde til pynt.

Vafler af
2 dl polentagryn
2 dl kikærtemel
2 spsk HUSK (den gule pakke)
2 tsk spidskommen
2 tsk koriander
2 tsk salt
5-6 dl vand
Smørbar eller lignende til bagning

Alternativet til vafler, er at lave bagte røde kartofler til. Skrub dem godt, pensl med lidt olie, drys med salt og bag i ovnen til de er møre. Skær en åbning på langs og tryk dem åbne, så fyldet kan kommes i.



Alle ingredienserne til salaten samles i en skål og røres godt rundt så alt bliver fordelt. Hvis du bruger hele krydderier, mortes de før de tilsættes.

Til vaffeldejen knuses krydderierne i en morter og alle ingredienserne røres grundigt sammen. Dejen bages i et vaffelhjern. Jeg har en gammel model til komfuret, der laver hjertevafler. Der bliver ca 6-7  plader hjertevafler :-)
Steg vaflerne til de er let gyldne. Mit komfur kan skrues op på 12, men vaflerne bager jeg ved ca 5 og i 4-6 min på hver side.




Hvis du synes om opskriften/indlægget, er du velkommen til at abonnere på nyhedsmails.
Læg også hjertens gerne en kommentar.