torsdag den 17. november 2022

Genbrug konservesdåser til gaveindpakning

Konservesdåser fra fx kikærter, kokosmælk, bønner eller linser kan bruges til at lave sjov hjemmelavet gaveindpakning. Konservesdåser kan fx være en anderledes måde at pakke gavekort ind på. Gaven åbnes ved at åbne dåsen på almindelig vis ved hjælp af "ringen" på toppen.

Når du vil bruge en konservesdåse til gaveindpakning, så skal du åbne konservesdåsen i bunden med en dåseåbner. Undlad at fjerne bunden helt, men lad den sidde lidt fast på konservesdåsen.

Hæld konservesdåsens indhold ud og brug det i din madlavning.

Vask konservesdåsen (brug kun konservesdåser, der kan vaskes rene og ikke lugter af indholdet efterfølgende) og læg den i blød, så etiketten giver slip og kan fjernes. Det er okay, at der stadig sidder lidt lim og rester fra etiketten tilbage. Stil konservesdåsen til tørre.

Pynt konservesdåsen med en hjemmelavet etiket eller lim en stribe gavepapir på. Du kan også sætte et bånd på eller pynte på anden vis. Hvis du ikke dækker hele konservesdåsen med papir, så sørg for at "pynten" dækker al den lim og de papirrester, der evt. stadig sidder på.

Herover kan du se to eksempler på konservesdåser, som kan bruges til julegaveindpakning. Pynt gerne konservesdåsen, så den passer til den anledning, som den skal bruges til (fx fødselsdag, jul eller jubilæum).

Når du skal "fylde" konservesdåsen med gaven, så husk på, at du putter gaven ind i konservesdåsen fra bunden, dvs. at modtageren tager tingene ud i modsat rækkefølge af, hvordan du lægger tingene ind.

Brug evt. noget silkepapir eller lign. til at fylde konservesdåsen op med, så gaven ikke ligger og rasler.

Når du har fyldt konservesdåsen, så skal du lime bunden fast på konservesdåsens sider. Du kan fx bruge varm lim. Det kan være en god idé at fylde lidt silkepapir i konservesdåsen til sidst, inden du limer bunden fast, så du ikke får limet gaven fast til konservesdåsen, når du limer bunden fast.

Der skal en del lim til for at fastgøre bunden, men sørg for ikke at få så meget lim på, at konservesdåsen ikke kan stå fladt på bordet.

God fornøjelse :-)

lørdag den 1. oktober 2022

Harry Potter - Expecto Patronum vanter

Mønstret er fra Harry potter - Magi på pindene af Tanis Gray . Vanterne var vildt sjove at strikke. Jeg er nede på pinde 1,5 for at opnå strikkefastheden, så det er også et lidt hårdt projekt, men resultatet er det værd :-)

Jeg har strikket i Holst Supersoft i farverne Willow og Tundra. For-vanten er i Sandnes Silk Mohair, farve 44796

Vanterne kan ses på Ravelry.






lørdag den 24. september 2022

Hue - Lue no 8


En supernem hue, som er hurtigt strikke og somsamttidig er virkelig lækker blød. Find flere oplysninger på Ravelry.

lørdag den 6. august 2022

Glutenfri grovbrød med solsikkekerner

2 stk glutenfri grovbrød med solsikkekerner

Jeg rører oftest dejen i røremaskine med K-spade, men mens min røremaskine har været ude af drift, har jeg rørt dejen med grydeske og det kan sagtens lade sig gøre... bare brug en stor skål ;-)


8,5 dl koldt vand
30 gr fiberHUSK røres i røremaskine i 2 minutter og trækker i ca 20 minutter

50 gr svesker og
50 gr tørrede figner overhældes med
2,5 dl kogende vand og står ca 10 minutter, derefter blendes det

Vej alle de efterfølgende ingredienser af i en skål:

250 gr solsikkekerner (eller græskarkerner)
120 gr sesamfrø
40 gr chiafrø (eller hørfrø)
15-20 gr salt
200 gr boghvedemel
200 gr majsmel
200 gr glutenfri havremel (eller blendede havregryn)

Hæld nu den purerede frugt ned i fiberHUSK-blandingen og tilsæt mel- og kerneblandingen en grydeskefuld af gangen, mens der røres. Rør dejen godt igennem i nogle minutter til dejen er ensartet.


Denne portion passer til 2 x 1 liters brødform. Krøl bagepapir grundigt sammen til en lille kugle, så er det nemmere at styre i brødformen. Glat det ud igen og læg det i brødformen inden dejen hældes i.

Ind imellem laver jeg en dobbeltportion og bager 4 brød, men det er lige i overkanten af, hvad min røremaskine kan rumme.

Du kan pynte dit brød med solsikkekerner eller sesamfrø, husk blot at de skal trykkes godt ned i dejen.

Hæver 6-10 timer med film over på køkkenborden eller natten over i køleskabet.


Prikkes grundigt med en strikkepind og bages 1 time og 30 minutter ved 175 grader.


Lyder brødet hult, når man banker det på bunden med en kno, så er det bagt. Er man i tvivl, så tag brødene ud af formene, vend dem på hovedet på bagepapiret og giv dem 5 min mere i ovnen.

Tag brødene ud af ovnen, når de er færdigbagt, tag dem ud af formen og vend dem på hovedet, mens de køler ned.

Lad brødene blive helt kolde inden du skærer i dem. Hvis ikke brødet bliver spist op, kan det skæres i skiver og fryses. Det smager forrygende ristet på brødristeren.