mandag den 7. oktober 2013

Dorthes brownie

Her er tilsat hasselnødder til den ene halvdel af dejen.

300 gr. smør
375 gr. mørk chokolade
6 æg
525 gr. sukker
3 tsk. vaniljesukker
375 gr. mel
3 tsk. bagepulver


Tilsæt evt et par håndfulde ristede hakkede hasselnødder

Tænd ovnen på 200 grader
Beklæd en stor bradepande med bagepapir
Start med at brække chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med smørret i en gryde over svag varme.
Mens det smelter pisk æg, sukker og vaniljesukker godt i en stor skål. Brug en elpisker. Det skal være næsten helt hvidt.
Tjek chokoladen. Hvis den er smeltet så sluk for gryden og tag gryden af varmen
Bland mel og bagepulver og rør det forsigtigt i ægge-sukkerblandingen.
Når melet er blandet helt sammen med ægge-sukkermassen, så der ingen klumper er, rør den smeltede chokolade-smør blanding i. Det skal blandes godt.
Dejen hældes over i bradepanden.
Når ovnen er 200 grader sættes bradepanden i ovnen.
Kagen skal bage mellem 15-20 minutter. Den kan både få for meget og for lidt, så hold godt øje med den.

Server med en god is. Find opskriften her.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar