Luciabrød eller lussekatte


150 gr. smør smeltes og blandes med
5 dl. mælk
50 gr. gær opløses i blandingen, når temperaturen når ned på "lillefingervarm"
1½ dl. sukker røres i
1 nip salt tilsættes
ca. 900 gr. hvedemel røres i lidt af gangen og dejen æltes igennem
evt. rosiner eller korender til pynt

Hvis det skal være helt rigtigt, skal der safran i dejen (1 pakke), men jeg bryder mig ikke om det, og derfor er mine brød knapt så gule!

Dejen hæver ½-1 time inden figurerne formes.

Bollerne formes i forskellige figurer. Her er nogle af dem, men der findes sikkert mange flere.


For en ordens skyld skal lige nævnes, at her er en dobbelt-portion:







Brøddene efterhæver en halv times tid inden de bages.

Lucia-brøddene bages i ca. 4-10 min ved 200 grader. Vær opmærksom på at få små brød ud i tide.



Så mangler der bare lidt koldt smør og en kop the (eller gløgg!).

Hvis du synes om indlægget, så læg hjertens gerne en kommentar.
Du kan også følge os på Instagram.

Kommentarer