fredag den 13. december 2013

Luciabrød eller lussekatte


150 gr. smør smeltes og blandes med
5 dl. mælk
50 gr. gær opløses i blandingen, når temperaturen når ned på "lillefingervarm"
1½ dl. sukker røres i
1 nip salt tilsættes
ca. 900 gr. hvedemel røres i lidt af gangen og dejen æltes igennem
evt. rosiner eller korender til pynt

Hvis det skal være helt rigtigt, skal der safran i dejen (1 pakke), men jeg bryder mig ikke om det, og derfor er mine brød knapt så gule!

Dejen hæver ½-1 time inden figurerne formes.

Bollerne formes i forskellige figurer. Her er nogle af dem, men der findes sikkert mange flere.


For en ordens skyld skal lige nævnes, at her er en dobbelt-portion:







Brøddene efterhæver en halv times tid inden de bages.

Lucia-brøddene bages i ca. 4-10 min ved 200 grader. Vær opmærksom på at få små brød ud i tide.



Så mangler der bare lidt koldt smør og en kop the (eller gløgg!).

Hvis du synes om opskriften/indlægget, er du velkommen til at abonnere på nyhedsmails. Læg også hjertens-gerne en kommentar.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar