lørdag den 2. januar 2021

Bagt æblekage morgengrød


En blanding af havregrød og æblekage. Det er da ikke det værste at starte dagen på :-)

Til 1 tærteform skal du bruge

Dejen:

4 dl havregryn
5 dl vand eller (plante-)mælk
2 æg eller ½ dl hørfrø
1 tsk vaniljesukker

Fyld:

Kanel i rigelige mængder :-)
3 æbler i både
Drys med mandler eller solsikkekerner
Evt te-sukker

Pisk ingredienserne til dejen sammen med en gaffel, evt  i en tærteform, så der ikke er overflødig opvask. Drys med kanel og fordel æblebådene. På toppen fordeles et let drys med hakkede mandler eller en håndfuld solsikkekerner.  Er du til sukker, er en lille smule te-sukker øverst bestemt lækkert ;-)


Bages i ovnen v 200 grader i ca. en halv time og så er der morgenmad til 4.

Dryp eventuelt med ahornsirup eller agavesirup.

Hvis du bikser grøden sammen og bager den om aftenen mens du laver aftensmad er den klar til at tage ud af køleskabet og lune i ovn eller mikroovn om morgenen. Er du til en klat creme fraiche eller en kogt creme er det også lækkert til, men til hverdag er det ikke nødvendigt.



Ser frugtskålen lidt trist ud kan man med fordel lave denne morgenmad med de kedelige æbler, bag den og smid den i fryseren til en dag, hvor overskuddet ikke er så stort. Det er guld værd en kold vintermorgen. Bare husk at tage morgengrøden op om aftenen, så den når at tø, inden den skal varmes, så går det hurtigere.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar