Uhmm, det er ikke kun min barndoms drøm. Jeg elsker også klatkager som voksen...!
Derfor koger jeg altid riiiigeligt med risengrød.
Der er stor forskel på, hvor fast en grød er, og måske er der også forskel på, om den er lavet på hvide eller grove grødris. Grøden kan også være kogt på plantemælk. Men en ting er sikkert: grødresterne skal røres op med æg, lidt sukker, vaniljesukker og måske lidt rismel. Konsistensen skal være som en lidt tyk havregrød, så klatkagerne løber lidt ud på panden, men tyk nok til, at de forbliver klatter.
Klatkagerne sættes med en ske på en pande med smeltet smør og steges ved middeltemperatur, til de er gennembagte og gyldne på begge sider.
Servér klatkagerne lune med et drys sukker. De er også fantastiske kolde i madpakken :-)
Der er stor forskel på, hvor fast en grød er, og måske er der også forskel på, om den er lavet på hvide eller grove grødris. Grøden kan også være kogt på plantemælk. Men en ting er sikkert: grødresterne skal røres op med æg, lidt sukker, vaniljesukker og måske lidt rismel. Konsistensen skal være som en lidt tyk havregrød, så klatkagerne løber lidt ud på panden, men tyk nok til, at de forbliver klatter.
Klatkagerne sættes med en ske på en pande med smeltet smør og steges ved middeltemperatur, til de er gennembagte og gyldne på begge sider.
Servér klatkagerne lune med et drys sukker. De er også fantastiske kolde i madpakken :-)

Kommentarer
Send en kommentar