lørdag den 7. september 2024

Æblemos

Når det bliver sensommer og efterår og der er masser af nedfaldsæbler i kurve og spande på villavejene, så koger jeg æblemos. Ikke noget fis og ballade, bare en smule vand og masser af æbler i gryden, til konsistensen er passende. Du bestemmer selv, om der skal være lidt at tygge i ;-) Hvis det skal være rigtig godt, så halver en stang vanilje på langs og kog den med.

Jeg steriliserer små marmeladeglas i kogende vand, hælder den varme mos i og skruer låget på. Det kan holde sig en del dage i køleskabet og så er der små glas med lykke til morgenmad, mellemmåltid , madpakke eller dessert. Har du adgang til friske bær, så top gerne mosen med brombær eller efterårshindbær lige inden du spiser det. Ellers gør en klat fløde eller paradisæble-gele underværker og det gør et par skefulde granola også :)


Ingen kommentarer :

Send en kommentar