søndag den 27. oktober 2013

Åses avocado-dip


2 avocado
½ l cremefraiche eller syrnet fløde
salt

moses eller blendes sammen.

1 helt blomkål (eller bare noget af det, hvis det er meget stort) "skrælles" i tynde skiver, ligesom man skræller æbler. Blomkålen smuldrer og giver det dejligste "bid" til dippen.

Server med stænger af gulerod, agurk, bladselleri, peberfrugt eller hvis der skal være fest; Buggles eller Nachos.


Her er en udgave fra en Halloween-fest, hvor dippen er blevet til Blækspruttedip.


søndag den 20. oktober 2013

lørdag den 19. oktober 2013

Benvarmere

Benvarmerne kan bruges til ballet/gymnastik eller bare som ekstra varme om benene om vinteren. Udenpå eller inden i tights/bukser...!






Jeg strikker med god, ulden strømpegarn
på pinde nummer 3.

Slå 56 m op og strik 2r, 2vr i alt 20 omgange.

Ved omgangens start lukkes 28 m, strik 28 m og slå så nye 28 m op og fortsæt med ret over ret og vrang over vrang.

Efter 123 omgange lukkes løst af.

Kæder af majs og rønnebær




Majs og rønnebær kan trækkes på en solid tråd og tørres i ovnen. Hvis man har tålmodighed, kan man sikkert også hænge dem op til tørring et lunt sted. En pose frosne majs rækker rimelig langt! Rønnebærrene er man nok nødt til at gå ud i naturen og finde på et træ...

Brug en nål til at trække majs og rønnebær på snoren og tør kæderne i ovnen ved 100 grader, til de er tørre. Det kan være en fordel at have ovndøren på klem.

Majskæderne ligner næsten rav, når de er tørret.

Kæderne kan bruges som pynt på et efterårsbord, eller som guirlander på havens træer og buske i vinter.

 

fredag den 18. oktober 2013

Hyldeblomst- og æbletoddy


3-5 dl hyldeblomstkoncentrat
1 l æblejuice
1 citron i tynde skiver
1 vaniljestang (gerne en stang, hvor kornene er brugt til noget andet)
1 kanelstang

Alting simrer sammen i et kvarters tid. Toddyen kan sies, men det er forholdsvist nemt at fiske udenom citroner, vanilje og kanel.