lørdag den 30. juni 2018

Linsesalat med grillet artiskok

Kom med helt ned i min madkasse ;-)

Hvis der alligevel ikke helt var rester nok til madpakken, så er her en super hurtig løsning til en nem frokost.

Kog  en gryde grønne linser eller belugalinser efter anvisningen på posen og køl det ned.
Valnødder/pekannødder
Soltørrede tranebær/rosiner
Grillet artiskok i olie og lidt af olien til dressing
Evt fintsnittet spidskål
Evt en smule finthakket rosmarin
Evt en dressing af: olie, eddike, sennep og salt



Det er smagen af artiskokkerne, der bærer denne frokost, så hvis ikke de er i kategorien "favoritter", så skal du nok finde en anden variant.

Der er mange variationsmuligheder til denne salat. Jeg tilbyder altid børnene selv at fylde deres egen madkasse. Måske har vi agurk, peberfrugt, en rest kylling eller en pesto, der kan gå med og så får alle det mix de synes bedst om ud fra de givne muligheder.

lørdag den 23. juni 2018

Flet en flot hår-elastik



Brug rund kulørt elastik og flet en fletning ca 18-20 cm til en almindelig størrelse hår-elastik. Hvis du har stort og meget kraftigt hår, kan du lave den længere. Husk at fletningen skal være lang nok til at knuden kan "æde" lidt af den, når du binder enderne sammen.



Eksperimenter med at lægge to tråde sammen, eller at flette med 4 elastikker. Søg gerne på nettet efter andre flettemetoder.






Den store knude er ikke det kønneste, men til gengæld får du en meget mere holdbar elastik, end dem du kan købe. Gem knuden på bagsiden af fletningen, når du sætter håret.



Laver du elastikken i den rigtige længde kan du have den om armen som et armbånd, når den ikke er i håret.

lørdag den 16. juni 2018

Bananboller

9 lækre boller lavet på en god halv times tid. De kan bruges til morgenmad eller en kop thé/kaffe.


5 modne bananer, mosede
3 æg
2 spsk smagsneutral olie
3 dl boghvedemel
3 spsk kokosmel *
2 spsk kokosflager
1 tsk vaniljepulver
1 nip salt
2 tsk bagepulver
40 gr chokolade, grofthakket

 (Det er altså heller ikke helt skidt, at skifte chokoladen ud med 3 håndfulde blåbær og ½ dl sukker)

Kokosflagerne kan undlades, men giver et godt "bid" til bollen.

* Jeg har med held udskiftes kokosmel og - flager med ½ dl solsikkekerner og der var en dejlig variation.

Dejen er rimelig grødagtig, men den skal være tyk nok til at bollerne ikke flyder ud på bagepladen. Tilsæt lidt ekstra mel til konsistensen er god.



Rør det hele grundigt sammen med en grydeske og sæt 9 boller med skeer på bagepladen.



Bag ved 200 grader i 20-30 minutter.




torsdag den 14. juni 2018

Frugtsalat-smoothie - sommer



En hyggelig snack eller morgenmad til 4.

Frugtsalat af ca 1½ dl frisk og saftig frugt i mundrette stykker. Det kan være bær, druer, appelsin, mango, nektarin, pære, æble.

Blåbær, nektarin og pære er et godt mix :-)



Creme af
1 dl mandler og vand til iblødsætning
3 dl vand
2 bananer lagt på køl
2 frosne bananer
evt 1 avocado
1 tsk vaniljepulver

Pynt med müsliknas af ristede kerner eller sød dukkah eller et chokoladedrys.

Sæt mandlerne i blød dagen før, frys to af bananerne og læg de andre to på køl.


Hæld vandet fra mandlerne og blend dem fint. Hæld lidt vand ved sammen med avocadoen, vaniljen og de to bananer fra køleskabet. Tilsæt de frosne bananer i mindre stykker og juster med vandet til den ønskede konsistens.


 Hæld cremen over frugten og husk pynt. Server straks :-)

onsdag den 13. juni 2018

Krydret smoothie med blåbær



Som en snack eller morgenmad til 4

4 frosne bananer
250 gr blåbær
1 dl hasselnødder
2 tsk kardemomme
2 tsk kanel
3-5 dl vand



Kog blåbærene op aftenen før og sæt dem på køl. Læg bananerne på køl - eller endnu bedre i fryseren.

Start med at blende hasselnødderne helt fint og tilføj så lidt vand. Tilsæt blåbærrene og krydderierne og blend. Tilsæt bananerne i mindre stykker og server straks.