lørdag den 31. august 2024

Granola























80 gr tørrede dadler
1½ dl kogende vand
2 spsk kokosolie/rapsolie
2 dl havregryn
1 dl boghvedeflager
1 dl boghvedegryn
1 dl hasselnødder
1 dl mandler
1 dl cashewnødder eller pekannødder
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2 tsk kardemomme
3 tsk kanel
en anelse salt
2 tsk vaniljesukker eller ½ tsk vaniljepulver

evt 1 dl kokosmel

Rosiner/tranebær, som først tilsættes efter tørring og nedkøling.



Mandler og nødder kan hakkes mere eller mindre fint, alt efter eget ønske. Jeg hakker hasselnødder og mandler groft og lader pekan- og cashewnødderne være hele. Læg dadlerne kortvarigt i blød i kogende vand og blend dem derefter. til en blød creme. Alle ingredienser, på nær rosiner/tranebær  hældes i og blandes godt til massen er ensartet. Hæld det ud på en bageplade og tør det i ovnen ved 125 grader. Vend det med jævne mellemrum til alt er sprødt og tørt.

Når granolaen er færdig køles den helt ned inden rosiner/tranebær tilsættes. Opbevar på lukkede glas.





lørdag den 23. september 2023

Syltede grønne tomater med vanilje

Syltede grønne tomater var en ting man fik hos min farmor og farfar. Siden har jeg ikke set dem, men med egne tomater, der ikke når at modne er det oplagt at prøve selv.


Og uhhh, det er godt ;-)

Det er bedst hvis tomaterne er små og ens i størrelsen, men ellers går det også an, at halvere eller dele i kvarter, så de skal koge ca lige længe.

Til ca ½ liter skal bruges

½ kg grønne tomater, vasket og prikket grundigt og dybt med en kødnål

Lage af :

1½dl eddike
1½ dl vand
200 gr sukker
1 tsk vanilje eller ½-1 stang

Kog lagen sammen og skold henkogningsglassene. Skyl dem efterfølgende med Atamon.

Tomaterne koges 5-7 minutter ved svag varme. Svag varme er vigtigt, for at tomaterne ikke koger ud. Når tomaterne er møre  lægges de op i glassene. Lagen koges op. Lagen hældes over tomaterne, så de er dækket og glasset lukkes. Tomaterne er spiseklare efter et par uger.

Jeg har lavet forsøg med at tilsætte 1 nellike, en stump ingefær og lidt kardemommehylstre til den kogende lage lige inden den overhældes tomaterne...



lørdag den 2. september 2023

Efterårsplaner

Hvad er det vi skal nå at nyde i efteråret?

Vi prøver at holde fokus ved at lave en ramme og hænge op i alrummet. Det er bestemt ikke ment som en to-do-liste, man skal få stress over, men som en påmindelse om, hvad vi elsker på denne tid af året.


Rammen er arvegods, så der er ikke de store udgifter til denne idé.



Mange af de ting vi elsker i efteråret, har vi selvfølgelig allerede lavet blogindlæg om, og du får nogle af linkene herunder.



Gulerodskagen finder du her.



Græskarkakao ligger her.



Græskartærte hedder Pumpkin Pie på engelsk.



Varm Juice findes her.



Bliver du fristet til andre varme drikke kan du finde dem her. Der er også opskrifter til Gløgg, Børnegløgg og Heksebryg.



Dortes suppe er superdejlig og forholdsvis nem og mættende. Måske har du allerede de fleste ingredienser i dit køkken?



Stearinlys-hygge finder du blandt andet her og her.

Og græskarlygter er der masser af inspiration til her eller søg på Græskar i søgefeltet øverst til højre.



Måske du også får lyst til Halloween Party?



En vigtig ting for os i efterårsmånederne, er at komme ud i naturen og samle dens frugter. Vi elsker at komme hjem efter en kold dag og nyde en kop varm hyldebærsaft eller fornemmelsen af en glat, blank kastanje i lommen. Man kan være heldig at finde hasselnødder, og de smager anderledes, mens de er friske.

Efteråret byder også indenfor til spilleaftener og strikkehygge og en god film.

Hvad hygger du dig med i efterårsmånederne?

Tag os gerne på #mymommyscorner.


Hvis du synes om opskriften/ideen/indlægget, er du velkommen til at abonnere på nyhedsmails.
Læg også hjertens gerne en kommentar.

lørdag den 19. august 2023

Kartoffelsalat med æg

 Til 6 portioner










1200 gram små nye kartofler, kogte, kolde og skåret i skiver

2-300 gram friske ærter, bælgede

Blandede salater eller urter

Løg eller forårsløg i tynde skiver

8-12 æg, hårdkogte og skåret i halve

Olie-eddike-dressing af 6 spsk olie, 2 spsk eddike, 2-3 tsk sennep (gerne en grov) og salt

Et rundhåndet drys Dukkah eller Rød dukkah


Evt et glas grillede artiskokker, radisser, nye grønne asparges, evt letkogte eller bagte.

Skift evt dukkah ud med en god pesto.


Det ser pænt ud, at arrangere salaten på et fad :-)       


søndag den 2. juli 2023

Tahin-småkager

12 styk store dejlige småkager


100 gr Naturli Smørbar Blok
200 gr rørsukker
100 gr tahin
1 tsk vaniljesukker
1 æg
150 gr mel (Glutenfri version: 50 gr boghvedemel, 50 gr majsmel, 50 gr glutenfri havremel)
½ tsk bagepulver

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og tahin sammen. Pisk ægget i og tilsæt herefter mel og bagepulver. Bland dejen til det er samlet. Form dejen til 12 toppe og fordel på en bageplade, ikke for tæt sammen. Bag kagerne i en 170 grader varm ovn i ca. 12-15 minutter eller indtil siderne/bunden er begyndt at tage farve. Jeg synes om, at småkagerne er lidt bløde i midten og sprøde i kanten, så jeg bager dem til kanten er lysebrun. Foretrækker du dem helt sprøde, kan du give dem et par minutter til.